четвер, 22 квітня 2010 р.

Удар "під дих"

Нещодавно наш "проффесор" їздив до Америки. Під час цього візиту умудрився знищити можливість для України мати ядерну зброю. У ЗМІ знову роздувають "чергову перемогу над страшною зброєю масового знищення", "у світі стало безпечніше, спокійніше". Але чи насправді це так??? Однозначно НІ!!! Тому, шо окрім України, жодна країна світу не відмовилась від ядерної зброї, більше того декілька країн її створили для себе, тому, що, їх керівництво чітко усвідомлює, що ядерна зброя це дуже вагомий аргумент у геополітиці. Це захист не тільки від військової агресії, але й захист від втручання у внутрішні справи держави та намагання примусити до тих чи інших дій які невигідні цій країні. Україна ж в обмін на ядерну зброю отримала "будапештський папірець" який нічого не вартий (згадайте Тузлу та Чорноморський шельф біля острова Зміїний частину якого ми втратили, і при цьому ніхто не брав до уваги інтереси України і не збирався їх захищати. А те що було знищено наш ядерний потенціал (3-й по потужності в світі) - злочин проти Української держави та її народу. Було знищено не тільки ракети із ядерними боєголовками , пускові шахти для них, знищили й стратегічні бомбардувальники які здатні нести не тільки зброю масового ураження, яле й десятки тон звичайних бомб. А тепер уявімо собі трохи інший сценарій розвитку подій навколо Чорноморського шельфу. Румунія заявляє претензії на цю частину української території. Одразу після перших заяв з цього приводу, до румунського кордону "стягуються" українські танки та піхота для проведення навчань. Авіація (в тому числі стратегічна) інтенсивно проводить нав чальні польти з бойовими стрільбами. Ракетні війська стратегічного призначення приведені до повної бойової готовності. Румунія вперто стоїть на своєму. Далі вибір Європи, а тут можливі два варінта: 1) Європа відкрито стає на бік Румунії, або намагається на помічати проблеми. В такому випадку Україна змушена була б зашищати свої кордони: удар з повітря, при необхідності стратегічні бомбардувальники скидають тисячі тон бомб, справу довершують наземні війська перетворивши Румунію на "скирту гною". У разі військового втручання Європи (НАТО), баланс сил складеться явно не на нашу користь, ось тут би й дійшла черга до ракет, у тому числі і до сумно звісної "Сатани" яка здатна подолати будьяку ПРО і Європи б не стало. ЖАХ!!
Варіант 2. Зважаючи на неминучість розвитку першого варіанту Європа приймає єдино правильне рішення і відмовляє румунське керівництво від таких дій. Румунія б відмовилась від своїх претензій ще під час навчань. На жаль сьогодні, це фантасмагорія, реальність зовсім інша. Армію утримувати буцім-то не вигідно, за те вигідно "утримувати2 олігархів та їхніх слуг-депутатів, сімейні бюджети і тих і інших дозволяють утримувати не одну армію, і розробляти новітнє озброєння в тому числі і ядерне. Тим більше ні для кого не секрет що статик ті були "зароблені" шляхом банального грабунку нашої Держави.
Проте збагачений уран це не тільки зброя, але, й надзвичайно дороге паливо, стратегічний ресурс держави. І тут знову урочиста здача національних інтересів. Замість збагаченого буде використовуватись збіднений уран, що поставить нас у залежність від США - головного виробника та постачальника його у світі. Росія, якій і віддадуть уран збагачений, погодилась на томість, профінансувати будівництво двох реакторів на українських АЕС при умові, що вони будуть співвласниками цих реакторів. Крім того, збіднений уран "працює" менший термін ніж збагачений, відповідно збільшиться кількість радіоактивних відпрацьваних матеріалів. Таким чином "маємо те, що маємо": будуть два нових реактори які нам не належать, але розміщені на нашій землі (здешевлення електроенергії годі сподіватись), загроза аварій і викидів радіоактивних елементів в атмосферу та забруднення нашої території. А також збільшення кількості сховищ радіоактивних відходів. І на останок декілька слів щодо договору між США та РФ про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Зокрема ракет і танків. Щодо танків: у США зараз знаходиться на озброєнні значна кількість М48Е5, М60А1 та М60А3, які "законсервовані" на різних військових базах. Основною "робочою конячкою" є "Абрамс" М1А2, який є найсучаснішим американським танком. У РФ на озброєнні є значна кількість застарілих Т-55, Т-62, Т-72. Найсучаснішим ж прийнятим на озброєння танком є Т-90 "Владімір". Учисленних військових конфліктах, особливо арабо-ізральських, виявилось, що застарілий М48 не здатний протистояти Т-62, М60 не здатний протистояти Т-72, під час війни в Іраку, виявилось що Т-72 абсолютно безпорадний проти "Абрамса". Тому його достойним супротивником може бути Т-90. Тобто, фактично першим потрібен "Абрамс", другим Т-90. Решту можна віддати під "скорочення", частину порізати на металобрухт, частину продати.
Таке ж скорочення чекає і на рачетне озброєння, поріжуть тільки те, що створювалось у 70-80х роках минулого століття, те що застаріло. Не буде тільки розпродажу. Проте танки і ракети та їх скорочення це тема окремої статті.

Олександр Сугак.

Немає коментарів:

Дописати коментар